Senioritarkastukset

Ikääntyneelle lemmikille

Lemmikin ikääntyessä herää usein huolta ja kysymyksiä lemmikin terveydentilasta. Omistajaa saattaa askarruttaa se, pitäisikö lemmikin ruokintaa muuttaa, tarvitseeko lemmikki joitain lisäravinteita, pitäisikö vanhallekin lemmikille antaa matokuureja, kannattaako vielä rokottaa ja ennen kaikkea; onhan rakkaan lemmikin elämä edelleen hyvää.

Suosittelemme senioritarkastusta erityisesti silloin, jos ikääntyvän lemmikin terveydentilassa tai käytöksessä on muutoksia tai lemmikki ei näytä voivan hyvin. Samoin tarkastus ja verinäytteet ovat hyödyllisiä ja usein välttämättömiäkin, jos tiedossa on lemmikin nukutus jonkin operaation tai hammashoidon vuoksi.

Senioritarkastuksessa lemmikille tehdään kattava yleistutkimus, keskustellaan lemmikin terveydentilasta ja mahdollisista huolenaiheista, tarkastetaan suun ja hampaiden tilanne ja otetaan verinäytteet, joista tutkitaan verenkuva, elinarvot, elektrolyytit, kilpirauhasarvot sekä mitataan verenpaine.

Ikääntyvillä kissoilla on hyvinkin tavallista kilpirauhasen liikatoiminta, joka vaikuttaa koko elimistön tilaan. Koirilla puolestaan kilpirauhasen vajaatoiminta on yleistä.