Eläinlääkäri Oili Gylden antaa akupunktiohoitoja Animuksessa. Tavallisimmin akupunktiota käytetään erilaisissa tuki- ja liikuntaelin-sairauksissa kuten nivelrikosta, jännetulehduksista ja selästä johtuvien kipujen hoidossa. Myös monet neurologiset kivut helpottuvat akupunktio-hoidolla esim. selän välilevysairauksien aiheuttamat kivut. Akupunktiota voidaan kokeilla myös monien muiden sairauksien hoitoon kuten erilaisissa lisääntymisongelmissa, suolistosairauksissa, hengityselin-sairauksissa, pelko- ja ahdistustiloissa jne. Valeraskauden hoitoon aivan valeraskauden alussa akupunktio on usein tehokasta.

 

Kroonisissa kiputiloissa akupunktiohoitoa annetaan tavallisesti kolme kertaa n. viikon välein ja sen jälkeen mietitään jatkotoimenpiteitä hoidon tehon perusteella. Monet kroonikkopotilaat saattavat tulla akupunktiohoidolla niin hyvään kuntoon ja kivuttomiksi, että jatkuvan kipulääkityksen tarve poistuu tai kipulääkitystä pystytään selkeästi vähentämään. Monet kroonikko-potilaat pysyvät kunnossa ja elämänlaatu hyvänä, kun akupunktiohoitoa annetaan yksi neulottelukerta 1-3 kuukauden välein. Joskus yksi ainoa akupunktiohoitokerta voi ratkaista ongelman erityisesti lihasjännitystiloissa.

 

Akupunktiohoidoissa voidaan käyttää tavallisten akupunktioneulojen lisäksi akupisteisiin injisoitavia pistoksia, sähköakupunktiota ja laserhoitoa.

 

Koirapotilaat suhtautuvat tavallisesti akupunktiohoitoon erittäin hyvin. Kissatkin sietävät akupunktioneulottelun yleensä kohtalaisen hyvin, vaikka saattavatkin olla hieman hankalampia potilaita tässä hoitomuodossa kuin koirat. Hyvin kivulias tai jännittynyt potilas voidaan kevyesti rauhoittaa hoitoa varten tietyillä rauhoitusaineilla, jotka eivät vaikuta akupunktio-hoidon tehoon. Ensimmäiselle akupunktiohoitokerralle varataan tunnin aika ja jatkokäynneille, kun potilaan vaivat ja hoidon syy on jo saatu kartoitettua ja yleistutkimus suoritettua, varataan yleensä puolen tunnin aika. Akupunktioneulat saavat olla paikoillaan kiputilojen hoidossa parikymmentä minuuttia.

 

Useimmat vakuutusyhtiöt korvaavat eläinlääkärin antaman akupunktio-hoidon. Akupunktio ei ole dopingia, joten akupunktiohoidoilla ei ole varoaikaa virallisissa näyttelyissä, kokeissa ja kilpailuissa.

 

TAKAISIN PALVELUIHIN >

Akupunktio

 

Eläinlääkäriasema Animus

Oikokuja 2 (Kelan Talo),

05800 HYVINKÄÄ

 

 

 

Aukioloajat

Arkisin klo 9-20

Lauantaisin 9-14

(puhelinajanvaraus alkaa klo 8)